18 Nisan 2013 Perşembe

Başkent Bağdat’ta Bomba Yüklü Araçlarla Saldırı 8 Kişi Hayatını Kaybetti, 48 Kişi Yaralandı.

bombalama araç
Irak’ta bugün düzenlenen 17 saldırıda yeni bilançoya göre en az 19 kişi ölürken, 189 kişi de yaralandı. Saldırılar 20 Nisan eyalet seçimlerinden öncesine denk geldi

Irak’ta bugün sabah saatlerinde insanların işe gittiği saatlerde 17 saldırı gerçekleşti. Başkent Bağdat’ta biri havaalanı girişinde olmak üzere bomba yüklü araçlarla düzenlenen altı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı.

Bağdat’ın 175 km kuzeyinde, Kerkük yakınındaki Tuz Hurmatu’da bomba yüklü araçlarla üç saldırı meydana geldi. Yerel saatle 08.00′de sıralarında düzenlenen saldırılarda 6 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Kerkük’te yapılan saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, en az 9 kişi de yaralandı. Başkentin güneyindeki Hilla’daki saldırılarda 23 kişi yaralandı. Güneyeki Nasıriye, Selahaddin eyaletindeki Samarra ve Diyala eyaletindeki Bakuba’da da saldırılar gerçekleşti.

Irak’taki 18 eyaletin 12′sinde 20 Nisan günü eyalet seçimleri olacak. Sağlık ve güvenlik kaynaklarına göre şu ana kadar seçimlerde kendilerini aday gösteren 14 kişi şu ana kadar saldırılarda öldü.

Kaynak: firatnews.biz 15 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder