14 Nisan 2013 Pazar

Rojava Heyeti Urfa’da Halkla Biraraya Geldi

rojova-2 urfa
Kobani Halk Meclisi Başkanı Ahmet Şêxo ve beraberindeki heyet Urfa’da halkla bir araya geldi.

Şêxo, Rojava’da halklarla bir sorunlarının olmadığını ve rejimlere karşı varlık mücadelesi yürüttüklerini belirterek, Kürt halkı tarihinde hep barış ve kardeşlik içinde yaşamak istemiş bir halktır. Ama Rojava’da tüm rejimler bize zulüm uyguladı” dedi.

Rojava’nın Kobani kentinden gelen Halk Meclisi Başkanı Ahmet Şêxo başkanlığındaki heyet BDP Urfa İl binasında halkla bir araya geldi. Toplantıda konuşan BDP Urfa İl Eş Başkanı Halit Yıldıztekin, Rojava’daki devrim sürecine değinerek, Kürt halkının birlik mesajını verdi. Rojava’nın kimlik ve kültürünü elde ederek demokratik yönetimleri açığa çıkardığını söyleyen Yıldıztekin, “Rojava’daki halkımız devrim sürecinin başlangıcındadır. Biz gelen heyete birlikte olduğumuz mesajını verdik. Onlar da bize ekonomik konularda sıkıntı içinde olduklarını ve acil yardıma ihtiyaç duyduklarını ilettiler. Urfa Akçakale Sınır Kapısı partimizin girişimleri ile yardımlara açıldı. Halkımız duyarlı olmalı ve yardımlarını esirgememelidir. Kadın ve çocukların ihtiyaçlarının yanı sıra çadır ve ilaç halkımızın temel ihtiyaçlarıdır” dedi.

‘Kendimizi yönetiyoruz’

Kobani Halk Meclisi Başkanı Ahmet Şêxo ise, halklarla bir sorunlarının olmadığını, Kürt halkının işgalci rejimlere karşı var olma mücadelesi yürüttüğünü ifade etti. Fransa’nın Suriye yönetimini Araplara bırakması ardından Rojava’nın da kendi içinde 3 parçaya bölündüğünü ifade eden Şêxo, “Biz hep direndik. Halklar ile sorunlarımız olmadı. Rejimlere karşı varlık mücadelesi yürüttük. Kürt halkı tarihinde hep barış ve kardeşlik içinde yaşamak istemiş bir halktır. Ama Rojava’da tüm rejimler bize zulüm uyguladı. Baas Rejimi sadece zulmün zirvesidir. 2 yıldır, Arap, Ermeni, Asuri, tüm halklar ile meclisler kurduk. Artık kendimizi yönetiyoruz ve her geçen gün örgütlülüğümüzü artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: ozgur-gundem.com 11 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder