14 Nisan 2013 Pazar

Rojava Esnafı Engelleniyor

rojova
Rojava üzerindeki ambargoyu delmeye çalışan Rojava esnafı, Suriye’de çete gruplarının saldırısı nedeniyle Suriye şehirlerine gidemediklerini ve Güney Kürdistan tarafına gidildiğinde de peşmerge engeline rast geldiklerini belirttiler.

Esnaflar Rojava Ekonomi Geliştirme Meclisi’nin görevini tam olarak yapamadığını, bunun için de Yüksek Konsey’in meclisi daha işlevsel kılmasını istediler.

Suriye şehirleri arasında çete grupların olması nedeniyle şehirler arası güvenli seyahat edilemediği için Güney Kürdistan sınırı üzerinden ambargoyu kaldırmaya çalışan Rojava esnafı Federal Kürdistan Hümeti’nin engellemeleri ile karşılaşmakta.

Ebdulrehman Temê isimli esnaf yaşadıkları zorlukları “Şu anda sadece çete gruplarına bağlı çalışan insanlar Rojava’ya malzeme getirmekte. Onlar da getirdikleri eşyayı istedikleri fiyata satmakta” şeklinde ifade etti. Temê bu durumu aşmak isteyen esnafların ise Güney Kürdistan sınırını aşmaya çalıştığını ancak bu kez de peşmergelerin engeline takılmakta olduğunu belirtti. Bu konuda çözümü Ekonomiyi Geliştirme Meclisi’nden bekledikllerini belirten Temê “Ekonomiyi Geliştirme Meclisi’nden ticaret yollarının açılmasını bekliyorduk. Malesef sadece Rojava içi ile sınırlı kaldı ve dışarı ile ticaret antlaşmaları yapamadı” dedi.

Kaynak: ozgur-gundem.com 11 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder