8 Nisan 2013 Pazartesi

Qamişlo ve Halep’te misilleme eylemleri

YPG_tugayi_qamislo
Suriye rejimi güçleri Batı Kürdistan’ın Qamişlo kentinde bir YPG birliğine saldırıda bulundu, 3 YPG’li hayatını kaybetti, biri de yaralandı.

Suriye rejimi güçleri Batı Kürdistan’ın Qamişlo kentinde bir YPG birliğine saldırıda bulundu, 3 YPG’li hayatını kaybetti, biri de yaralandı. Bunun üzerine YPG misilleme eylemi yaparak 3 askeri öldürdü, 7’sini esir aldı. Halep’te de YPG güçleri misilleme eyleminde bulunarak 14 askeri öldürdü.

Qamışlo’da bu akşam saatlerinde düzenlenen saldırıya ilişkin YPG Genel Komutanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre YPG Askeri Meclisi’nin üç üyesi ile bir YPG savaşçısı görev dönüşünde Suriye rejim güçlerinin saldırısına uğradı.  Korniş Mahallesi’nde düzenlenen saldırıda üç YPG üyesi hayatını kaybederken, biri de ağır yaralandı.

Bunun üzerine YPG güçlerinin misilleme eyleminde bulunduğunun belirtildiği açıklamada “Üç arkadaşımızın şehit düştüğü bu namert saldırının ardından, bir misilleme eylemi düzenledi.  Bu çerçevede Zeytuniye Dörtyolu’nda intikam eylemi gerçekleşti. Bunun sonucunda 3 asker ölürken, 2’si esir alındı.  Neemetiye kontrol noktasına da bir eylem düzenlendi ve 5 asker esir alındı. Askeri nokta YPG’lilerin eline geçti” denildi.
YPG Genel Komutanlığı, hayatını kaybeden üç savaşçıya sahip çıkılması çağrısında bulunurken, “Arkadaşlarımızın intikamını ağır bir şekilde alacağız. Tüm halkımıza şehitlerine sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

HALEP’TE 14 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Halep’teki bombardıman ve çatışmalar da sürüyor. 29 Mart’tan bu yana Şeyh Maksut (Şêx Maqsûd) Mahallesi’ne yönelik bombardımanlara misilleme olarak bugün de YPG güçleri bir eylem düzenledi.  YPG Basın Merkezi Eward Köprüsü yakınında Kürt savaşçıların düzenlediği misilleme eyleminde 14 askerin öldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, Çarşamba akşamı da Suriye askerlerinin Cizire kontrol noktasından mahalleye girmek istediğini ancak direnişle karşılaştığını bildirdi. Yaşanan çatışmalarda 15 askerin öldüğü ve rejim güçlerinin geri çekildiği bilgisi verildi.

Mahalleye giremeyen Baas rejimi aynı gün tak ve toplarla El Cezire’ye saldırdı.  Bu saldırıda YPG Askeri Meclis üyesi Zekeriya Xelil’in (Zerdeşt) bu saldırıda hayatını kaybetti. YPG Basın Merkezi, Çarşamba günkü çatışmalarda yaralanan Şervan Reşkilo (Rênas) isimli bir YPG savaşçısının da hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Suriye rejiminin aynı mahalleye 1 Nisan günü düzenlediği top saldırısında yaralanan Asayiş üyesi Sami Serqot’un da kaldırıldığı Afrin hastanesinde bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 Nisan günü bir YPG savaşçısı hayatını kaybederken, 2 savaşçı da yaralanmıştı.

YPG Halep Bölge Komutanlığı, eylemde 1 tankın da imha edildiğini açıklamıştı. YPG güçleri tarafından Nisan ayı başından bu yana Halep’te düzenlenen misilleme eylemleri ve çatışmalarda 40 dolayında askerin öldüğü bildiriliyor.

Suriye rejiminin Şeyh Maksut Mahallesi’ni 29 Mart’tan bu yana bombalıyor. Mahalleden 100 bini aşkın kişi Batı Kürdistan kentlerine göç etti. Bu saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: ANF 05 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder