2 Aralık 2012 Pazar

Diyarbakır’da Gergin Bekleyiş

Diyarbakır’da 2 gündür HPG gerillaları Hakan Ceylan ve Hicran Gersiyor’un cenazelerinin defnedilmesine izin verilmemesi üzerine bugün Diyarbakır’da esnaf kepenk açmadı. Diyarbakır merkezde bugün yapılması planlanan yürüyüş öncesinde polis kenti adeta ablukaya aldı. 

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 22 Kasım’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazelerinin defnedilmesine 2 gündür izin verilmeyen HPG gerillaları Hakan Ceylan (Dijwar Amed) ve Hicran Gersiyor (Axîn Viyan) için bugün yapılacak yürüyüş öncesi Diyarbakır adeta polis ablukasına alındı.

 Yeniköy Mezarlığı’nda yapılacak cenaze töreninin polis tarafından, “örgütsel propaganda” ve “provokasyon” istihbaratı iddiasıyla engellenmesi üzerine, cenaze töreni yapılmamıştı. Cenazeler 2 günden beri Yeniköy Mezarlığı morgunda bekletilirken, polisin tavrını protesto etmek amacıyla bugün Bayramoğlu Camisi’nden Yeniköy Mezarlığı’na yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşün yapılacağı alanda polis, yoğun önlemler aldı. Bayramoğlu Camisi’nin önünü TOMA, zırhlı araç, çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve sivil polislerle dolduruldu. Diyarbakır’a çevre illerden de çok sayıda takviye ekiplerin sevk edildiği ve kimi noktalara yerleştirildiği görüldü.

KENTTE GERGİN BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, gerilla Ceylan ve Gersiyor için bugün Diyarbakır merkezde bütün esnaf kepenk kapattı. Başta yürüyüşün yapılacağı Bağlar ilçesi olmak üzere, Kayapınar, Sur, Şehitlik ve Ofis’te esnaflar kepenk açmadı. Devlet kurum ve kuruluşlarının bulunduğu alanlarda ise polis yoğun önlem aldı. AKP il ve ilçe binaları önünde de önlemler had safhaya çıkarıldı.

Kaynak: Firatnews.com 02 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder