3 Nisan 2013 Çarşamba

Demirtaş: Kürdistan Başbakanı ve Heyetinin Burada Olması Bizim İçin Anlamlı

barzani selahattin demirtaş
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK’nın İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mektubu desteklediklerini belirtirken, “Tayyip Erdoğan’ın tavrı da takdire şayandır.

Umudumuz başlayan süreç Türkiye bütünlüğü ve hakları için olacaktır” dedi.

Ankara’daki temaslarını sürdüren Barzani, BDP Genel Merkezi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Barzani BDP Genel Merkezi’nde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk tarafından karşılanırken, görüşmeye BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da katıldı.

TAYYİP ERDOĞAN’IN TAVRI DA TAKDİRE ŞAYANDIR

BDP Genel Merkezi önünde gazetecilere açıklama yapan Barzani, ziyareti “Nevruz” kutlamak amacıyla gerçekleştirdiğini ifade ederken, çözüm sürecinde atılan adımlardan dolayı sevinçlerini dile getirdiğini söyledi. Terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mektubu desteklediklerini belirten Barzani, “Tayyip Erdoğan’ın tavrı da takdire şayandır. Umudumuz başlayan süreç Türkiye bütünlüğü ve hakları için olacaktır” dedi.

BİZİM İÇİN ANLAMLI VE DEĞERLİDİR

Demirtaş ise Barzani’yi BDP genel merkezde ağırlamaktan memnun olduklarını ifade ederken, “Böylesine tarihi bir dönemde barış arayışlarının da güçlü olduğu bir dönemde Kürdistan Başbakanı ve heyetinin burada olması bizim için anlamlı ve değerlidir. Kendilerinin barışçıl çözüme sunduğu desteğini yakından biliyoruz. Sürecin sağlıklı yürümesi Türklerin ve Kürtlerin tüm bölge genelinde kardeşlik atmosferinde bir arada yaşayabilmesi için sunacakları daha fazla katkının olacağını da biliyoruz. Kendilerinden bunu duymuş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BU ZİYARET İLKTİR

Zana da ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, BDP’yi ziyaret etmesi için Barzani’ye bir davette bulunduklarını belirtti. Barzani’nin davetlerine icabet ettiğini söyleyen Zana, şunları kaydetti: “Konuşacağımız konular elbette ki genelde Ortadoğu barışı, özelde de Kürtlerin geleceği. Bu konuda herkes zaten duyarlı. Bir Kürt olarak herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Ben de bir Kürt olarak üzerime düşeni yaptım. Şuna hep inandım, barış diyorsak dostluk diyorsak, kardeşlik diyorsak öncelikle bu iç yapıda olmalı. Herkes Kürtlerle görüşüyor ve el uzatıyor. Kürtlerin de artık birbirine el uzatma zamanının geldiğini bilmesi gerekiyor. Barzani’nin ziyareti ilktir.”

Kaynak: aksam.com.tr 27 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder