3 Nisan 2013 Çarşamba

Roboskili Aileler Meclis Önünde ‘Vicdan’ Diyecek

roboski mezar
Roboski raporunun yarın Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından Meclis’te oylanacağı haberini alan Roboskili aileler, Ankara’ya doğru yola çıktı.

Aileler milletvekillerine “vicdanı” hatırlatmak için Meclis önünde oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklaması yapacak.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ye ait savaş uçakları tarafından katledilen çoğu çocuk 34 sivil yurttaşın ailesi, Ankara’ya doğru yola çıktı. 

Uludere Alt Komisyonu tarafından hazırlanan ve “kasıt yok” denilen; ancak kamuoyu tarafından da “katliamın üstünü örtme çabası” olarak yorumlanan Roboski raporunun yarın Meclis’te Meclis İnsan Hakları Komisyonu tarafından oylanacağını haber alan Roboskili aileler, Meclis’in önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak için Roboski köyünden yola çıktı. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinden oluşan 32 kişilik heyetin yarın sabah 08.00 sıralarında Ankara’ya ulaşması beklenirken, aileler Meclis önünde raporun kabul edilmemesi için seslerini duyurmaya çalışacak.

Katliamda kardeşi Nadir Alma’yı yitiren Hikmet Alma, “Raporun kabul edilmemesi için yarın Meclis önünde olacağız. Roboskili aileler olarak daha önce bu raporu kabul etmediğimizi defalarca dile getirmiştik. Şimdi Uludere Alt Komisyonu’nun raporu Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu’nca oylanacak. Milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinlemeleri ve rapora ‘evet’ oyu vermemeleri için Meclis önüne giderek vicdanlara sesleneceğiz” dedi. Alma, sivil toplum örgütlerinin de kendilerini desteklemesini istedi.

Kaynak: haberdiyarbakir.com 27 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder